img +36703635060
img bejelentkezes@koncsekgyogytornasz.hu
img Kölcsey utca 13., Szeged, 6720
Fogászati kezelés utáni trigger pont terápia – saját élmény 😊

Fogászati kezelés utáni trigger pont terápia – saját élmény 😊

Fogászati kezelés alatt állok már egy ideje, egy teljesen panaszmentes fogamból kiesett a tömés, így elindult a gyökérkezelés. Ebből csak a panaszmentesség a fontos.

A legutóbbi gyökérkezelést követően elviselhetetlen fájdalom jelentkezett (4 óránként cataflam) a fogamban, a kezelőorvosom azt gondolta a behelyezett eukaliptusz olaj okozta, másnap újra fogászat. Kiszedte és alaposan átöblítette a fogat (sajnos ki kell egyébként majd húzni, nagyon trükkös, de ez is lényegtelen), és azt mondta, hogy erre rendeződni fog.

Sajnos nem így történt … én elkönyveltem magamban, hogy begyulladt.

Dental tools and equipment. Over white background

Az első kezelést követő 62. órában próbáltam már nyújtani a fájdalomcsillapító szedését, gondoltam hátha kibírok 2 tabletta között 6 órát.  Mindezt hajnal 4 órakor. Hát, nehezen ment bevallom. Gyakorlatilag nem akart szűnni, de még gyengülni sem a fájdalom. Hajnal 4 óra az az időpont, amikor mindent kipróbál az ember, ami kicsit is használhat. Gyorsan „rágugliztam” a rágóizmok triggerpontjaira („jelző pontok”; izmokban tipikus helyeken megjelenő fájdalmas területeket, melyek helyben is és kisugározva is okozhatnak komoly panaszokat).

Varga Viola gyógytornásznál tanult módon elkezdtem lazítani az izmokat, végül a trigger pontokba direkt módon belenyúltam …. huhuhu … most már tényleg tudom, hogy milyen a trigger, amikor aktív. Azt hittem leszakad a fejem, a szemem kiesik. Sugárzott mindenfelé…. bevettem egy adag gyógyszert. MAJD jött a csoda. Azóta, mintha elvágták volna. NULLA fájdalom.

Mi történhetett? Az egymás utáni napon 2* nettó 60 perc nyitott száj tartás, maximális feszítés miatt a rágóizmok túlterhelődtek odáig, hogy kialakultak a tipikus helyeken trigger pontok, és bizony ilyen komoly panaszokat tudnak okozni.

Miért vagyok benne biztos, hogy nem gyulladás volt? Az nem múlik el ennyire hirtelen és ennyire rövid idő alatt, még akkor sem, ha gyógyszert szed az illető.

Ennyi a történet. Eddig is szerettem a lágyrésztechnikákat, de amikor az ember saját bőrén is megtapasztalja, hogy ennyire működik az szuper dolog. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy minden fogfájás így kezelendő, de bizonyos esetekben érdemes erre is gondolni.

Karácsony előtt azonban ez igazán életmentő volt.

Koncsek Krisztina

Gyógytornász, egészségtan tanár

Koncsek Krisztina

NEKED VAN MÁR GYÓGYTORNÁSZOD?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..