img +36703635060
img bejelentkezes@koncsekgyogytornasz.hu
img Kölcsey utca 13., Szeged, 6720
Blog
KisOkos Torna & Junior Gym

Az élet = mozgás.

 

A felnövekvő generáció pedig egyre kevesebbet mozog. Hozzáteszem minden ember egyre kevesebbet mozog. Egy alapvető különbség azonban van  a most gyermek, serdülő, esetleg fiatal felnőtt korosztály és a 30 év felettiek között. Hogy mi? A jelenleg felnőtt generációról még talán elmondható, hogy a mozgásfejlődés, a  testi fejlődés szempontjából kiemelt időszakban mozgott, sokfélét, változatosan. S a szabadidejének nagyrészét még nem ülve töltötte.  (Én 37 éves vagyok, s emlékszem, hogy gyermekkoromban még limitált volt a tv műsor sugárzása, minden más “székhez odaláncoló” eszközről nem is beszélve).

A nagymamám, “nagymama korában” szenvdett mozgatószervrendszeri panaszoktól. A gyermekkorban még eleget mozgó, de felnőtt korra székben ülő generáció, egyre hamarabb, már a 3x felett szenved változatos panaszoktól, fájdalmaktól.

MI VÁR AKKOR A MOSTANI GYERMEK, SERDÜLŐ GENERÁCIÓRA?

Megmondom, ők már most szenvednek különböző mozgatószervrendszeri panaszoktól. Elég csak a strandon szétnézni (és nem is kell ehhez szakembernek lenni), hogy lássuk a “fiatalok” testtartásáva, kondíciójával komoly problémák vannak. Mi lesz velük felnőtt korban? 10 – 20 év múlva? El sem tudom képzelni.

Mit tud tenni a szülő?

Igyekszik valamilyen sporttevékenységet becsempészni a gyermekek életébe. Mi is így tettünk. 2 fiúgyermekünkkel túl vagyunk már jónéhány sportág kipróbálásán. Azonban kivétel nélkül mindig ugyanbba a szituációba csöppenünk: nem szeretnének 1-1 sportágban heti sok edzésen, kemény sportági edzéseken részt venni. Egyszerűen csak szeretnének mozogni, lehetőleg sok – sok játékkal. Csak élvezetből, nem teljesítményre, nem gólra, nem éremre. Ha megoldható lenne, akkor egyik héten ezt a másikon azt.

Amikor találkoztunk a KSG – Kids Smart Gym koncepcióval egyértelmű volt, hogy ezt pont erre találták ki.

Sok – sok játékkal, szórakoztató módon adni meg a lehetőséget, hogy a gyerkekek kihozhassák magukból a legjobbat, teljesítménykényszer nélkül. 

Családias környzeteben (max. 4 fő), kiscsoportos formában júniusban elindult a “kisOkos torna” nálunk is! A foglalkozást a férjem, Albert Miklós tartja, aki sportedző, személyi edző, rehabilitációs tréner, most már KSG Level 1 – es instruktor is. És szíve vágya volt, már nagyon régóta, hogy gyerekekkel foglalkozzon.

Ez a koncepció a 4 – 8 éves korosztályt célozza meg, de elárulom, az érdeklődés végett, júliusban indul majd a Junior Gym foglalkozásunk is, kifejezetten a nagyobb 8 – 14 éves korosztyály számára

A KisOkos Torna júniusban ingyenesen kipróbálható, jelentkezni itt lehet: https://booked4.us/kisokostornaszeged/Calendar/Calendar/1

Július és augusztus hónapokban pedig bevezető áron 1000 Ft/ fő / alkalom tud a gyermek részt venni. További információ: kisokostornaszeged@gmail.com email címen kérhető.

Gyertek ügyesedni okosodni!

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..