img +36703635060
img bejelentkezes@koncsekgyogytornasz.hu
img Kölcsey utca 13., Szeged, 6720
MIÉRT SZÜKSÉGES AZ EGYÉNI TERÁPIA?

MIÉRT SZÜKSÉGES AZ EGYÉNI TERÁPIA?

_mg_9190

* Egyrészt mert pl.: vállfájdalom és vállfájdalom között is óriási a különbség! De írhatnám a derékpanaszokat is … ez még talán jobb példa. Rengeteg helyen olvashatod, hogy a homorító jellegű gyakorlatok milyen jók a deréknak, sok páciens például ezzel azonosítja a McKenzie terápiát is (megj.: ez természetesen ennél jóval összetettebb). Azonban sok embernek kifejezetten nem tesz jót, ha homorít a derekával.

* Vannak izmaid, amiknek esetleg még a létezéséről sem tudtál, hogyan szeretnéd dolgoztatni őket?

* Vannak gyakorlatok, amiket százféleképpen lehet végezni, ilyen például egy egyszerű a guggolás. 10 embert egymás mellé állítanánk, hogy guggoljon le, mind a 10 más stratégiával végezné. Értelemszerűen, úgy, ahogy tudj vagy úgy, ahogyan neki a legkönnyebb! Ritkán jó az, ami nagyon könnyen megy, szerintem erről gyógytornászhoz járó páciensek tudnának mesélni.

_mg_9201

* Az egyéni tornát folyamatosan lehet alakítani, változtatni, egyrészt, hogy ne szokjon hozzá a szervezet, másrészt, hogy mindig a legoptimálisabb hatást érjük el!

* Ha pedig soha nem végeztél mozgásos tevékenységet, akkor hiába hívják fel mondjuk a figyelmed arra, hogy 1-1 gyakorlatot, hogyan végezz, hogy álljon pl.: a törzsed, fejed, stb, az idegrendszered egyelőre nem tudja jól beállítani a tested, nincs elegendő “lenyomat” hogyan is kellene azt csinálni.

Hosszasan lehetne még sorolni az egyéni terápiák lényegét.

Természetesen a csoportos tréningek is bírnak előnnyel, megvan a szerepük, helyük, de komoly panaszok, megfelelő testtudat hiánya esetén semmiképpen sem ajánlott!

Hidd el, hosszú távon jobban jársz heti 1-2 alkalom egyéni tornával, tréninggel, terápiával, mint sok óra értelmetlen, nem rád szabott gyakorlatozással, amit nem úgy végzel, ahogyan kellene.

NEKED VAN MÁR GYÓGYTORNÁSZOD?

_MG_9280

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..