img +36703635060
img bejelentkezes@koncsekgyogytornasz.hu
img Kölcsey utca 13., Szeged, 6720
Szakértői, komplex, holisztikus szemléletű állapotfelmérés, terápia tervezés, konzultáció

Szánt már valaki az Ön az állapotának megismerésére korlátlan időmennyiséget? Én ezt teszem. A legendás, „engem még sosem vizsgáltak meg ilyen alaposan” „élmény” a fő törekvésem. Miért?

Sajnos az élet úgy hozta, hogy számos alkalommal voltam már én magam is beteg szerepben. Kiszolgáltatottan, érdemi vélemény, ajánlás, és emberi támogatás nélkül. Pontosan tudom, hogy milyen az, amikor az ember elveszetten áll vagy egy régi, „senki” által nem értett problémával, vagy egy friss diagnózissal. Kérdések halmazában, megoldási, fejlesztési javaslat nélkül. Pedig mindig lehet mit tenni! 

Én arra törekszem, hogy a holisztikus szemléletemmel, 20 év praxisával, több ezer páciensi tapasztalatommal, a személyes élményeimmel és a sokféle tanulmányaim által segítsek:

  1. Az aktuális állapotának a feltérképezésében – ha nem tudjuk, hogy van most, hogyan induljuk a fejlesztéssel?
  2. A kiváltó okok meghatározásában, keresésében – okok nélkül nem vagy nagyon nehéz a hatékony megoldást keresni. Még, ha nem is lehet 100% pontossággal meghatározni, a 85-90 % már elég jó és nagyon hatékony tervet lehet rá építeni.
  3. Az ön számára legtöbb hasznonnal, eredménnyel járó terápiás lehetőségeket igyekszem majd önnek ajánlani. Ugyanazt a például egyszerű derékfájást 10 embernél, 10 féle módon szükséges kezelni. Az aktuális állapot határozza meg, hogy kinek, mikor mi fog a legjobban működni. A szakértői látásmódon segít meghatározni, hogy ez önnél nagy eséllyel mi lesz.

Mi történik ilyenkor?

Már találkozó előtt bekérem az adatait és orvosi leleteit, hogy maximálisan felkészült legyek és még hatékonyabb legyen az első vizit. Egy jól struktúrált kérdőív segít önnek is, hogy összeszedje az egészség – betegséggel kapcsolatos összes történéseit. Ami egy régóta fennálló probléma esetén bizony sok adat, és információ. De az előzetes kérdőív egy teljes életmódtérképet is rajzol önről, már előre vetítve számomra a fejlesztendő, változatatásra szoruló területeket. Én nem a térdét, derekát, bármit, hanem Önt szeretném jobb testi-, lelki-, mentális állapotba hozni. Nem utolsó szempont az sem, főleg, amikor számtalan kivizsgálás van már Ön mögött, hogy mindezek áttekintése nem a konzultációból veszi el az időt.

A konzultáció során megoszthat még velem bármit, amit nem írt le és én is még számos, célirányos kérdést teszek fel, amik az előzetes adatok alapján megfogalmazódtak bennem. A teljes egészség – betegség múltja áttekintésre kerül így, gyermekkortól kezdve a jelen tünetekig, panaszokig.  Egy – egy már majdnem elfeledett régi baleset, gyakorlatilag tálcán hozza nagyon gyakran a megoldást.

Ezután jön a felmérés, mely mindig az egész testet érint. Még akkor is, ha csak 1 régióval van panasza. Megvizsgálom a testtartását,  ízületi mozgásait, izomerejét, s azokat a hétköznapi feladatokat, melyeket a legnehezebben tud elvégezni. Ezek segítségével tovább alakul, formálódik az önről alkotott képem, tovább pontosítható a funkcionális eltérés oka. Vizsgálom továbbá a légzését, idegrendszeri állapotát, kötőszöveti feszültség mintázatát is.

Egy mondatban összefoglalva: mindent megnézek, megvizsgálok és átbeszélünk, ami önhöz „tartozik”. A felmérés panaszok nélkül is elvégezhető, ilyenkor az egészségfejlesztés a cél.

Az állapotfelmérés személyes találkozással és online módon is elvégezhető. Ez utóbbi is hatékony, teljesértékű első találkozás.

A felmérés végére biztosan meg fogja érteni, hogy mi vezetett az aktuális állapotához, és hogyan tud abból elindulni a gyógyulás, fejlődés útján, kb. milyen eredmény várható a javasoltaktól.

 

Kérjen most konzultációs lehetőséget!