img +36703635060
img bejelentkezes@koncsekgyogytornasz.hu
img Kölcsey utca 13., Szeged, 6720
Blog
TestSzobrászat 12 kezeléses széria – beszámoló

A TestSzobrász kezeléssorozatok különlegesek, egyediek és egy semmihez sem hasonlítható kapcsolatot eredményeznek a kezelő és a vendég között. Már csak az időbeliség végett sem szokványos, hiszen minimum 3 hónapig tart a közös munka, bár inkább hosszabb szokott lenni. Egy évszak, negyed év, ennek már súlya van (ahogyan Mesterem, Pegán Attila említi).

István az első, önállóan, a TestSzobrász Műhely falain kívül elkezdett 12 kezeléses szériám volt. Ezt már az elején tisztáztuk, az őszinte kommunikáció alapköve a kezeléseknek. Mint minden elsőt ( 😉 ), ezt sem felejtem el sosem.

István testtudatos, régóta sportol, edzőként dolgozik, emelett a lelki folyamatokkal is tudatosan foglalkozik magas szinten, ez egyfelöl segítség volt nekem, hiszen a kezelések jó ütemben tudtak haladni, másfelől fel is adta a leckét, hogyan mutassak neki újat a testén (lelkén), amit nem tud.

Sokat tanultam én is tőle, vele, ezért szívből hálás vagyok, köszönöm. A beszámolót ma küldte, váratlanul, érdekes volt olvasni, ezt is köszönöm.

„Több, mint egy hónap telt el azóta, hogy megkaptam a 12. TestSzobrász kezelésemet. Írhatnék részletesen, hogy egy-egy kezelést követően, milyen testi/mentális változásokkal léptem ki a rendelőből. De ezek a tapasztalatok lehetnek átmenetiek, amit pár nap alatt a megszokott életvitelünk visszafordít a jól megszokottba. Mert a legtöbbször egy masszázst vagy egy gyógytornás terápiát követően azzal szembesülünk, hogy ha nem járunk rendszeresen kezelésre akkor előjönnek ismét a panaszok. Ergo tüneti kezelést kapunk. De a problémánk tovabbra is megmarad vagy hamar visszatér. Ezért vártam eddig a beszámolómmal, mert így bő fél év távlatában ( első kezelés januárban volt) tudok maradandó változásokról beszámolni.

Fizikai szinten nézve: 30 éve élek együtt a lúdtalpammal amihez a testem rendkívül jól adaptálódott, és hozott ez magával mindent: elbillent medencét, enyhe gerinc ferdülést, túlterhelt vállat, nyakat stb. Aki hordott már lúdtalp betétet tudja hogy kényelmetlen, lassan szokunk hozzá és számottevő/maradandó javulást nem hoz. A kezeléseket követően elkezdett kialakulni a lábboltozatom ami főleg a bal talpamon szembetűnő, a jobb egész jó formában volt eddig is.  Úgy a 4-5 kezelésemnél járhattunk amikor észrevettem, hogy sokkal kevesebb energia befektetés felmenni a lépcsőkön. Hozzáteszem eddig nem vettem észre, hogy nehéz lenne, hiszen rendszeresen sportolok, majd 20 éve. De a testem elkezdett egy optimálisabb tartást felvenni, ami hatékonyabb mozgást hozott magával és ez teljesítmény növekedést eredményezett. Szemmel láthatóan javult a túlzott görbület a gerincem ágyéki részén illetve a balra billent medencém is a helyére került, ezek néha derék fájást okoztak. A tükörben egy stabilabb, kiegyensúlyozottabb ember néz vissza rám és a hétköznapokban kényelmesebb ebben a „ruhában” (test) lenni érzésem van.

Mentális vagy pszichológia síkon is érdekes változások voltak. Egy-egy kezelést követően könnyedség érzésem volt mind az élet kihívásait nézve mind testileg. Volt, hogy erős stabilitást, magabiztosságot érezetem, hogy jöhet bármi megrendíthetetlen vagyok. Volt, hogy zavartság/bizonytalanság uralta a hangulatomat. De ezek többnyire pár napig voltak uralkodóak.

Ami viszont megmaradt az egyfajta határozottság, magabiztosság, könnyedség. Növekedett a mozgás iránti vágyam, ami minőségi változást is hozott. A konvencionális edzőtermi mozgástól inkább a sajáttestsúlyos mozgás, jóga felé terelt és vissza hozta a kedvem a harcművészetek gyakorlásához. Több síkban, 3d-ben van kedvem mozogni. És ez az egész a munkámra is hatott. Egyre jobban eltávolodom a mainstream edzésektől. Az embreknek minőségi változást szeretnék hozni az életükbe és jelenleg ez a folyamat zajlik, hogy ezt miképpen tudjam megvalósítani.

Köszönöm Kriszta, hogy ehhez a tapasztaláshoz hozzásegítettel!”

Taskó István (Személyi edző)

Vélemény, hozzászólás?